Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cum să-ți îmbunătățești funcția erectilă

Cum să-ți îmbunătățești funcția erectilă


Publicat în: 2021-03-04
Disfuncția erectilă sau impotența este o problemă care se referă la incapacitatea unui bărbat de a avea o erecție suficientă pentru a putea întreține relații sexuale. Chiar dacă afectează cu preponderență bărbații în vârstă, disfuncția erectilă poate afecta uneori și bărbații mai tineri. Se pare că nu există cauzalitate directă între vârstă și instalarea impotenței, cauzele acesteia fiind multiple și complexe.


Care sunt cauzele disfuncției erectile?


Studiile științifice arată că disfuncția erectilă are cauze atât psihologice cât și fiziologice. Cei mai importanți factori de risc de natură psihologică pentru problemele de erecție sunt: surmenajul, anxietatea și stresul cotidian cauzat de problemele personale sau profesionale. Cele mai importante cauze de natură fiziologică sunt: afecțiunile circulatorii, nivelul redus de testosteron, diabetul zaharat, obezitatea, consumul excesiv de alcool și fumatul.

Care sunt simptomele disfuncției erectile?


Principalul simptom al impotenței este incapacitatea de a avea o erecție. Această incapacitate se poate manifesta prin lipsa totală a erecțiilor, erecții prea slabe, incapabile de a susține actul sexual sau erecții de durată prea mică, incapabile de a finaliza actul sexual. Una dintre cele mai mari probleme pe care o ridică este cea de natură psihologică deoarece bărbatul poate simți unele frustrări, considerându-se incapabil de a-și satisface partenera, apare lipsa încrederii în sine sau chiar depresia. Aceste aspecte de ordin psihologic, combinate, vor adânci și mai mult disfuncția erectilă deja instalată, sub forma unui cerc vicios.

Care sunt modalitățile prin care poți să-ți îmbunătățești funția erectilă?


Există totuși o serie de modalități prin care îți poți îmbunătăți funcția erectilă dacă suferi în prezent de așa ceva sau dacă vrei să eviți această problemă pe viitor:

Adoptă o alimentație sănătoasă


O dietă corectă susține sănătatea cardiovasculară, susținând astfel funcția erectilă. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Central European de Urologie, urmarea unei diete mediteraneene ar putea preveni disfuncțiile erectile. Studiul a arătat că aceiași factori de risc pentru bolile cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială și obezitatea, pot crește riscul de apariție a disfuncției erectile. Adoptarea unei diete mediteraneene poate astfel ajuta la reducerea acestor factori de risc. O dietă mediteraneană constă în consumul multor fructe și legume, cereale integrale, nuci, leguminoase (linte, mazăre și fasole), pește, ulei de masline, un consum moderat de alcool (un pahar de vin roșu la masă).
Totodată, pentru a sprijini funcția erectilă, Institutul Național pentru Diabet și Boli Digestive și Renale recomandă evitarea alimentelor bogate în grăsimi saturate sau trans, alimentelor sărate sau a consumului excesiv de alcool.

Fă mișcare regulat


Studiile arată că exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot îmbunătăți semnificativ funcția erectilă. Activitatea fizică are ca efect creșterea fluxului de sânge către penis, precum și în restul organismului. Potrivit unui studiu realizat la Harvard, doar 30 de minute de mers pe zi au dus la o scădere cu 41% a riscului de apariție a disfuncției erectile. Alte studii efectuate în această direcție au arătat că activitatea fizică de intensitate moderată poate ajuta la restabilirea performanței sexuale la bărbații obezi cu vârste peste 40 de ani cu disfunții erectile.

Limitează consumul de alcool și fumatul


Principalul efect negativ al alcoolului este reducerea sensibilității sexuale și, astfel, pune în dificultate obținerea unei erecții și menținerea acesteia. Limitarea sau evitarea alcoolului poate ajuta la îmbunătățirea funcției erectile. Fumatul are ca principal efect reducerea fluxului de sânge către penis și poate crește risul apariției disfuncțiilor erectile.

Dormi bine


Studiile arată că tulburările de somn sau lipsa somnului pot avea un impact negativ asupra funcției sexuale. Un studiu realizat în acest sens a arătat o corelație între nivelurile de testosteron și calitatea somnului. Studiul a arătat că diminuarea orelor de somn a redus nivelul de testosteron, hormon care joacă un rol esențial în funția erectilă și libidou.

Redu stresul


Stresul provoacă eliberarea cortizolului, un hormon de stres care reglează tensiunea arterială și alte funcții fiziologice în organism. Stresul cronic poate afecta grav sistemul reproducător masculin ducând la modificări ale sintezei de testosteron și implicit la reducerea libidoului și disfuncției erectile. Așadar, gestionarea stresului are un impact pozitiv asupra îmbunătățirii funcției erectile. Poți încerca unele tehnici de meditație, relaxare și mindfulness.

Comunică cu partenera


La ora actuală se știe că factorii psihologici pot afecta performanțele sexuale. În cazul în care nu există probleme de sănătate majore care să efecteze funcția erectilă, factorii psiho-emoționali pot fi cauza problemei. Acești factori ar putea include probleme precum: experiențe sexuale anterioare cu impact negativ, anxietate sau presiune pentru a avea performanțe sexuale conform așteptărilor partenerei. Acest tip de anxietate este o cauză comună a multor probleme de natură sexuală. Deși sunt încă multe de studiat în acest domeniu, tratamentele cu un potențial ridicat sunt terapia cognitiv comportamentală și meditația. Un alt aspect important este dialogul deschis cu partenera despre acest subiect. Acest dialog ar putea ajuta la diminuarea presiunii și la reducerea nivelului de anxietate resimțită în timpul contactului sexual.

Ia suplimente


Anumite suplimente pot ajuta la obținerea unei erecții tari. În cazul disfuncției erectile, ginsengul se regăsește într-un grup de suplimente considerate eficiente, sigure și bine tolerate de majoritatea oamenilor. Ginsenozidele, compușii bio-activi din ginseng au efect benefic asupra problemelor erectile în mai multe moduri. În primul rând, efectele benefice asupra sistemului cardiovascular ale ginsengului pot reduce riscul de apariție a disfuncțiilor erectile. De asemenea, ginsengul are ca efect eliberarea oxidului nitric (un puternic vasodilatator) declanșând erecții prin relaxarea mușchilor netezi ai penisului. Un studiu din 2002, publicat în Jurnalul de Urologie, efectuat pe 45 de pacienți cu disfuncție erectilă, pe o perioadă de 18 săptămâni, a constatat că ginsengul este o alternativă eficientă pentru tratarea disfuncției erectile. Astfel, în combinație cu ignama montană (Dioscorea opposita), cătina de garduri (Lycium barbarum), Alpinia oxyphylla, Perenniporia fraxinea și scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum), ginsengul din suplimentul UP (8 capsule) poate duce la creșterea libidoului și la o erecție mai tare. UP este un supliment alimentar complet natural, fără efecte secundare, care dă bărbaților acea potență și acele erecții puternice la care visează. Efectele benefice a unei capsule de UP pot dura până la 3 zile.