Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Urzicile curăță sângele! Află cum...

Urzicile curăță sângele! Află cum...


Publicat în: 2015-09-28
Te-ai gândit vreodată că sângele tău trebuie curățat și înlocuit permament cu unul mai performant? Ei bine, un organism sănătos reușește această performanță pentru că sângele se regenerează constant, iar atunci când organismul e leneș sau bolnav înlocuirea se face prin trasfuzii sau prin curățarea cu urzici, de pildă.


În corpul uman se regăsesc aproximativ 5 litri de sânge. Fără el n-am putea funcționa, iar de calitatea sângelui nostru depinde în mare măsură buna funcționare a organelor din corp.
Sângele trebuie periodic curățat și îmbogătățit cu vitamine și minerale care să permită buna circulație a substanțelor nutritive în corp.
Urzica poate fi considerată prietena cea mai bună a sângelui dar și unul dintre alimentele ideale în curele de dezintoxicare ce se pot face primăvara, fiind o sursă esențială de vitamine A, B2, C, K, minerale, calciu, magneziu și fier.

Cum acționează urzicile


Cea mai utilă metodă este fierberea urzicilor și consumarea lor sub formă de ceai. Consumul de ceai de urzică are efect imediat de curățare a sângelui activând procesul de formare a leucocitelor, eritricitelor și trombocitelor.
Ceaiul de urzici fluidifică și stimulează circulația sângelui și reduce nivelul glicemic din organism, fiind un bun aliat și pentru bolnavii de diabet.
Puterea de detoxifiere a urzicilor este impresionantă, ele reușind performanța să elimine din organism și depozitele de metale grele și alte deșeuri provenite din alimentația defectuoasă sau reziduri de medicamente rămase în organism.

Pont!


Se recomandă consumul de urzici în cazul unei menstruații abundente și neregulate sau al hemoragiilor uterine după naștere deoarece conținutul de vitamina K are efect hemostatic, oprind sângerarea.
Deși nu este deloc prietenoasă cu pielea noastră, numele “urzică” provenind de la cuvântul “uro” ce înseamnă “eu ard”, urzica este printre cele mai bogate plante în substanțe benefice pentru corpul omenesc cu o multitudine de proprietăți vindecătoare.

Beneficiile urzicilor


- Echilibrează sistemul de apărare al organismului
- Curăță sângele, având efect detoxifiant
- Elimină starea de anemie ce apare mai ales primăvara
- Combate reumatismul prin eliminarea clorurilor și a acidului uric
- Stimulează creșterea părului și elimină mătreața
- Luptă împotriva bolilor de rinichi, dizolvând nisipul din acest organ
- Stimulează lactația și ajută la recuperarea energiei după naștere
- Stimulează secreția bilei, secreția pancreatică, gastrică și acționează împotriva viermilor intestinali
- Scade glucoza din sânge
- Activează regenerarea țesuturilor, cicatrizând rănile

Atentie!


Urzicile nu sunt recomandate femeilor însărcinate deorece provoacă contracții ale uterului și nici persoanelor cu deficit de potasiu sau care prezintă diverse alergii.
Datorită proprietăților de detoxifiere, urzicile pot provoca la anumite persoane un ușor discomfort gastro-intestinal.

Precauții!


La culegerea urzicilor se recomandă folosirea unor mănuși deoarcere țepii urzicilor provoacă dureri ce pot persista câteva ore.
Sursă: sensilab.ro