5 alimente fantastice care luptă împotriva cancerului
Publicat în: 2015-06-25
Dieta anti-cancer este o strategie importantă care poate fi utilizată pentru a ne feri sau pentru a ne trata de maladia secolului, cancerul. Principalele recomandări sunt menținerea unei greutăți corporale adecvate și ingerarea a cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi. Unele alimente sunt însă deosebit de utile în lupta directă împotriva cancerului și în menținerea sănătății întregului organism.
Usturoiul
Unele studii au descoperit că persoanele care consumă mai mult usturoi au mai puține șanse de a dezvolta diverse tipuri de cancer, în special la organele digestive precum esofagul, stomacul sau colonul. Ingredientele din usturoiul mirositor împiedică toxinele cauzatoare de cancer să atace organele interne și pot stopa și multiplicarea celulelor canceroase. Cantitatea exactă de usturoi care ar trebui consumată nu este foarte bine stabilită dar utilizarea lui zilnică este foarte recomandată.
Fructele de pădure
E greu să te abții din a mânca delicioasele fructe de pădure. Aceste bunătăți zemoase sunt însă în topul alimentelor care luptă împotriva cancerului. Fructele de pădure conțin antioxidanți puternici, ceea ce înseamnă că pot opri anumite procese din organism prin care se produc radicali liberi. Radicalii liberi atacă și distrug celulele normale ale organelor interne. Unii compuși din fructele de pădure pot opri tumorile canceroase din creștere și din înmulțire. Ca parte din dieta anti-cancer, consumați afine, cătină, zmeură, mure sau frăguțe.
Roșiile
Roșiile conțin o cantitate importantă de antioxidanți dar în special licopen. Consumul de roșii previne apariția cancerului de prostată după cum indică ultimele studii în domeniu. Corpul uman absoarbe foarte bine licopenul și din roșiile procesate sub formă de sos. O porție bună de paste cu sos este foarte hrănitoare și sănătoasă, bogată în vitamine, nutrienți și licopen.
Frunzele verzi
Frunzele verzi precum spanacul și salata sunt surse valoroase de antioxidanți, beta caroten și luteină. Acești nutrienți se mai găsesc și în alte legume verzi care de obicei se consumă gătite, broccoli, varza și conopida. Componentele acestor legume protejează și întăresc celulele împotriva radicalilor liberi și au un rol foarte important în dieta anti-cancer.
Strugurii
Pielița delicată a strugurilor conține un antioxidant numit resveratrol. Sucul de struguri și vinul conțin acest antioxidant util în menținerea sub control a tumorilor canceroase. S-a demonstrat științific că resveratrolul are capacitatea de a limita creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase iar o cantitate moderată de vin poate preveni cancerul de prostată la bărbați.
Recomandarea noastră
Ciupercile shiitake sunt însă un adevărat miracol al naturii când vine vorba de prevenirea sau de reducerea simptomelor bolii canceroase. Cercetările medicilor japonezi au dus la apariția pe piață a unui supliment alimentar extraordinar de util celor care au nevoie de o sursă bogată de substanțe anti cancerigene pentru organismul lor. Numele acestui supliment recunoscut și utilizat la nivel mondial este CancerEx AHCC. Capsulele super concentrate sunt utilizate cu rezultate remarcabile de persoane care doresc să prevină cancerul dar și de cei care luptă pentru stoparea lui. Persoanele cu boli cronice precum diabetul, hepatita C sau SIDA folosesc CancerEx AHCC pentru întărirea sistemului imunitar și pentru stoparea efectelor adverse ale medicamentelor necesare tratării unor astfel de boli. CancerEx redă pofta de viață bolnavilor de cancer, le reduce simptomele asociate bolii precum căderea părului, greața, vărsăturile și lipsa de energie și ajută la eliminarea radicalilor liberi responsabili de apariția și de progresia bolii canceroase. CancerEx AHCC este darul naturii într-o capsulă!