Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Alegeţi o alimentaţie sănătoasă

Alegeţi o alimentaţie sănătoasă


Publicat în: 2015-05-25
Ni s-a repetat întotdeauna, că pentru a pierde în greutate trebuie să mâncăm mai puţin şi să facem mai mult efort fizic. Oricine a încercat să slăbească ne poate spune, că această formulă nu dă uşor rezultate. Sunt oare aceste rezultatele dorite imposibil de atins?



Alegeţi o alimentaţie sănătoasă şi un mod de viaţă sănătos


Adevărul este, că alimentele au valori calorice variate. Pentru a putea evalua cu uşurinţă valoarea calorică a alimentelor pe care le consumăm, trebuie să ştim următoarele: 1 gram de proteine sau de carbohidraţi conţine 4 calorii, iar 1 gram de grăsimi conţine 9 calorii.
În baza acestor cunoştinţe primare, ne putem face mai uşor un plan pentru a slăbi. Şi anume, trebuie să alegem să consumăm mai multe proteine şi carbohidraţi, eliminând produsele bogate în grăsimi. Ştim însă, că acest lucru nu este uşor.

Alegeţi grăsimi mai uşor digerabile


Grăsimile constituie o sursă excelentă de energie pentru organismul nostru, ajutându-l în acelaşi timp să absoarbă substanţele hrănitoare conţinute de alimente. Ele au un efect pozitiv în echilibrarea sistemului nervos şi al celui hormonal, ca şi în menţinerea sănătăţii pielii şi a părului. De asemenea, grăsimile sunt de neînlocuit pentru funcţionarea bună a organismului.

Alegeţi să consumaţi:


alune, nuci, migdale (…), însă neprăjite
seminţe organice de dovleac, de floarea-soarelui, de pin, de in, de chia …
somon sălbatic
avocado
ulei de măsline, de dovleac, de cocos, de in, de cânepă …

Evitaţi a consuma:


Alimente procesate, care conţin o mare cantitate de grăsimi saturate. Vă recomandăm, să eliminaţi din alimentaţia dvs. chiar şi alunele prăjite.
Proteinele pentru putere şi carbohidraţii pentru energie
În ultimul timp sunt la modă dietele cu multe proteine, care conferă putere organismului şi ajută la regenerarea muşchilor. Alţii preferă diete cu carbohidraţi simpli, neprelucraţi, care nu conţin multe zaharuri.

Vă recomandăm, să consumaţi:


legume verzi, bogate în vitamine şi antioxidanţi
rădăcinoase, bogate în minerale esenţiale
legume crucifere (broccoli, varză, varză creaţă, …), care conţin antioxidanţi şi fibre foarte benefice pentru organism
căpşuni, coacăze, zmeură
mere, care sunt atât de bogate în substanţe hrănitoare, încât sunt considerate chiar un supraaliment
citrice, care datorită conţinutului ridicat de vitamina C asigură alcalinizarea organismului nostru, conducând deci la neutralizarea substanţelor dăunătoare din organism
+peşte, raci şi curcan, care nu conţin grăsimi dăunătoare
+leguminoase, care ne dau un aport de energie şi de fibre
(+ = dacă nu ţineţi o dietă specială, ca cea paleolitică, vegetariană, alcalină, …)

Cum să începeţi


Ce doreşte corpul dvs., ce îi conferă energie, la ce fel de alimente are reacţie negativă şi când? Începeţi cu exerciţii fizice uşoare, intensificându-le progresiv.

6 secrete pentru a atinge greutatea ideală:


Dormiţi 7 până la 8 ore pe noapte: s-a constatat, că persoanele care dorm mai puţin de 7 ore pe noapte au apetitul mărit şi metabolismul încetinit. Ele acumulează mult mai repede grăsimi pe abdomen, exerciţiile fizice nefăcându-şi suficient efectul.
Eliminaţi caloriile lichide: băuturile răcoritoare dulci şi carbogazoase, ca şi băuturile alcoolice, conţin foarte multe zaharuri, care măresc rapid nivelul de zahăr din sânge. Din această cauză, în urma consumului de astfel de lichide, vi se va face mai repede foame, veţi fi mai nervoşi şi chiar mai obosiţi. Organismul dvs. înmagazinează cantitatea suplimentară de zaharuri nedigerate sub formă de grăsimi. De aceea, este mai bine să beţi apă, ceai sau limonadă.
Mâncaţi la ore fixe: indiferent de faptul că acceptaţi teoria nutriţioniştilor, care susţin că trebuie să mâncaţi de 5- 6 ori pe zi, sau pe cea a celor care cred în secretul celor 3 mese zilnice, mâncaţi la ore fixe, fără a sări peste mese. Astfel, corpul dvs. nu va intra în stare de alertă şi va renunţa mai rapid la rezervele secrete de energie – grăsimile din corp.
Răsfăţaţi-vă: Comportaţi-vă cu corpul dvs. ca şi cu un prieten. Fiţi bun cu el şi permiteţi-i să primească ceea ce îşi doreşte, în cantităţi reduse. (Includeţi pizza în meniul de joi, dar mâncaţi numai o 1 bucată, fără nici un sentiment de vinovăţie, sau cumpăraţi-vă îngheţata favorită şi gustaţi din ea doar câte o linguriţă pe zi.)
Nu mâncaţi în timp ce vă uitaţi la televizor: alimentaţia constituie un aspect vital al vieţii noastre. De aceea, trebuie să-i permiteţi organismului dvs. să se realimenteze în linişte. Mâncaţi încet, gustaţi din hrană, fiţi atenţi la primele impulsuri, care vă anunţă că v-aţi săturat. Anumite studii au demonstrat, că astfel se poate consuma cu 35% mai puţină hrană.
Să folosesc liftul? Nu, merg pe scări! Nu aveţi timp pentru exerciţii fizice constante? Schimbaţi-vă obiceiurile mărunte de zi cu zi. În locul liftului alegeţi scările, contractaţi-vă muşchii coapselor, ai abdomenului şi pe cei fesieri în timp ce vă pregătiţi salata; sau executaţi 5 sărituri în înălţime, 5 genoflexiuni şi 25 de abdomene în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.
Sursa: sensilab.ro